היפוך ולידת עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

06/01/2013 | 20:26 | מאת: חנה

שלום! אני בת 34, אחרי קיסרי בגלל מנח עכוז ולידה נוספת טיבעית במצג ראש. כרגע בשבוע 36 במצג עכוז. בקיסרי יידעו אותי על רחם דו קרני עם קרן אחת מנוונת. האם יש אפשרות לעבור היפוך חיצוני? ואם לא האם רלוונטי לחשוב על לידת עכוז?

שלום, מום מבני ברחם מהווה התווית נגד יחסית להיפוך חיצוני. אם קרן אחת מנוונת, ניתן לשקול בתנאים מסויימים להפוך בכל זאת (בהתאם לגודל העובר, כמות המים וכו'...). לגבי לידת עכוז אחרי ניתוח, כפי שציינתי מספר פעמים בפורום זה, הספרות אינה שוללת את האפשרות ובצעתי זאת מספר פעמים בעבר, אך כרגע המדיניות במחלקתנו (בשמה החדש "בי"ח שערי צדק, שלוחת ביקור חולים"), אינה מאפשרת זאת. בהצלחה.

07/01/2013 | 21:43 | מאת: חנה

במקרה ואחליט שלא לבצע היפוך, בשל הסיכון הכרוך בכך, האם מחכים להתפתחות לידה ואז שולחים לניתוח או שעלי לקבוע תור מראש, ובאיזה שבוע עדיף?

אם לבצע ניתוח, עדיף ניתוח מתוכנן מאשר דחוף לכן במקרה שלך הייתי קובע תור מראש. אמנם תמיד קיימת אפשרות שהוא יתהפך מעצמו אך מאחר וקיים מום רחמי, הסיכוי לכך הוא קלוש, לכן לא הייתי ממתין מעבר לשבוע 39.

מנהל פורום לידת עכוז