מחיצה ברחם ומצג עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

16/06/2012 | 20:02 | מאת: הילה

שלום, אני בשבוע 35+1 העוברית עוד במצג עכוז וידוע לי מבדיקה בתחילת ההריון שיש לי מחיצה קלה ברחם. עד שקצת קראתי וביררתי לא קישרתי בין שני הדברים... ידוע לי שיש אפשרות לנסות היפוך חיצוני ומעבר לזה כל מיני שיטות והמלצות לתרגילים שיכולים לסייע להתהפכות. השאלה שלי היא האם ניתן לנסות היפוך כשידוע שיש מחיצה? האם ניתן לבצע היפוך עם שילייה קדמית? האם בכלל יש סיכוי שהעוברית עוד תתהפך או שהמחיצה מפריעה ולא מאפשרת בכלל התהפכות טבעית של העובר? ובנוגע ללידת עכוז- האם ניתן לבצע לידת עכוז בלידה ראשונה? אודה לתשובות, שבוע טוב, הילה.

אם אכן קיימת מחיצה רחמית, זו יכולה להיות סיבה למצג הלא תקין וזו בד"כ התווית נגד נסיון היפוך (תלוי באורך המחיצה). שליה קדמית כשלעצמה אינה שוללת נסיון היפוך אם כי היא יכולה להוריד את סיכויי ההצלחה. ניתן בהחלט לשקול לידת עכוז בלידה ראשונה (גם בנוכחות מחיצה) אך רצוי שהערכת המשקל תהיה יותר נמוכה (עדיף שלא יעבור את 3500 גר' לעומת 3800 גר' בלידה חוזרת).

17/06/2012 | 16:15 | מאת: הילה

מה לגבי נסיונות היפוך כמו עמידת נר, דיקור וכל מיני שיטות אחרות...? האם יש סיכוי שמשהו יעבוד כשיש מחיצה ברחם?

מנהל פורום לידת עכוז