האם יש צורך בעכוז שיולדת תגיע לביקורת לפני הלידה?

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

07/06/2012 | 14:58 | מאת: אושרת

בס"ד צהריים טובים ד"ר שווד! ראשית תודה על המענה המהיר. שנית רציתי לדעת האם יש צורך להגיע לביקורת לפני לידה בבית החולים ביקור חולים או שפשוט לבוא כאשר מתפתחת לידה? לגבי הנושא הקודם ששאלתי - ליווי בלידה ע"י דולה - מתי כן ניתן לצרף מלווה להמשך לידת עכוז בחדר הניתוח? והאם גם דולה יכולה באותם תנאים להצטרף ללידה?

קודם כל מומלץ לנסות היפוך אם אין התווית נגד. במידה וההיפוך נכשל, רצוי אכן שניפגש ונבדוק האם לידת עכוז תבוא בחשבון ואיך לנהל אותה בדרך המיטבית. האם ניתן להכניס מלווה בכלל ודולה בפרט לחדר ניתוח ? ניתן גם לדון בזה בפגישה לפני הלידה אך אפשר להחליט סופית רק בזמן אמת (תלוי בצוות המטפל, בפעילות נוספת בחדר ניתוח במקביל, בתקינות הלידה וכו'...).

מנהל פורום לידת עכוז