איך מתכוננים ללידת עכוז טבעית?

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

26/03/2012 | 10:25 | מאת: אירנה

שלום דוקטור, אני בתחילת שבוע 36 והעוברית שלי מתעקשת להיות במיצג עכוז. ניסיתי טיפול ברפואה סינית אבל ללא הצלחה. זהו ההרין הראשון שלי, והמחשבה שהוא יסתיים בניתוח קיסרי ולא בלידה טבעית כמו שרציתי מאוד מדכאת אותי. רופא נשים המטפל בי לא מסביר לי שום דבר ולא מספר לי על האופציות שעומדות לפני. רציתי לשאול, אם אני מחליטה לעבור לידת עכוז טבעית, מה אני צריכה לעשות? לצור קשר עם בית חולים מבעוד מועד? לחפש רופא שיודע לילד עכוז? ועוד שאלה, מהם התנאים ללידת עכוז טבעית?

שלום, ההמלצה הראשונית היא לשקול היפוך חיצוני בסביבות שבוע 37. במידה וההיפוך לא מצליח או לא ניתן לנסות מסיבות שונות, ניתן בהחלט לשקול לידת עכוז כאשר התנאים הם משקל בין 2000 ל- 3800 גרם (לפי הערכה ידנית ואולטרה-סונית בסמוך ללידה), מצג עכוז (ולא רגליים - דבר הנבדק בתחילת לידה בבדיקה פנימית) ותנוחה רגילה של הראש (בלי כיפוף יתר לאחור - דבר הנבדק בתחילת לידה בבדיקת אולטרה-סונד). על מנת לקבל יותר פירוט לגבי הסיכויים והסיכונים אני מציע לך לקבוע תור למרפאתי בביקור חולים.

מנהל פורום לידת עכוז