מצג עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

21/09/2016 | 11:19 | מאת: רות

אני בשבוע 33 עם שלייה קדמית והעובר כעת במצג עכוז, משקלו כעת 2 קילו אשמח לדעת אם ישנו סיכון להיפוך בגלל מיקום השליה ומשקל העובר ובאיזה שבוע כדאי לעשות היפוך. (זהו הריון שני, בראשון ילדתי בשבוע 36 לידה רגילה) תודה.

שלום רות קודם כל מוקדם מאוד לקבוע צורך בהיפוך. איננו מבצעים היפוך לפני שבוע 37 (גם אם הלידה הקודמת היתה מוקדמת יותר) ויש סיכוי טוב שהעובר יתהפך מעצמו עד אז. המשקל מתאים לשבוע כעת כך שהוא בוודאי אינו מהווה סיכון להיפוך. מיקום השליה אינו מהווה סיכון או התווית נגד ההיפוך אם כי הוא יכול להוריד את סיכויי ההצלחה. במידה ותגיעי לשבוע 37 מלא (37+0) והעובר טרם התהפך, מומלץ לנסות להפוך אותו. במידה ותפתחי לידה לפני השבוע ה- 37 והעובר עדיין במצג עכוז או שההיפוך לא הצליח, אני מזמין אותך להגיע לחדר לידה בביקור חולים (מרכז רפואי שערי צדק, סניף מרכז העיר) ותישקל אפשרות ליילד אותך בלידה רגילה בהתאם לנתוני העובר. בהצלחה, ד"ר שווד, 052-9126933.

מנהל פורום לידת עכוז