מנח עכוז הריון שני

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

30/08/2014 | 14:03 | מאת: יפעת

שלום לכולם, את הבכורה שלי ילדתי לפני שנתיים וחצי בקיסרים בשל מנח עכוז לאחר ניסיון היפוך שכשל. כרגע לצערי בשבוע 34 גם ההריון הזה העוברית במנח עכוז. באם יש קשר בין המקרים? האם יש טעם לנסות היפוך שוב? אני אישית מאוד רוצה ללדת בלידה רגילה ולהימנע מקיסרי. תודה

שלום יפעת, יתכן ומבנה מסוים של הרחם גורם לעוברים שלך להיות במצג עכוז אם כי מום משמעותי אינו סביר מאחר ומום כזה היה מתגלה בזמן הניתוח הקיסרי שעברת. בכל אופן, בשלב זה כדאי להמתין לשבוע 37 ואם העובר עדיין יהיה במצג עכוז, אני ממליץ בהחלט לנסות היפוך חיצוני מאחר וסיכויי ההצלחה טובים משמעותית בהריון חוזר. במידה וההיפוך לא יצליח, אין לשלול לידת עכוז בצורה מוחלטת. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-912-6933.

מנהל פורום לידת עכוז