לידות מהירות ועכוזים

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

26/01/2012 | 14:10 | מאת: לאה

אני אחרי 2 לידות מהירות זאת תהיה הלידה השלישית שלי הריון תאומים נוסף רציתי לשאול האם יש מניעה ללדת עכוזים כשמגיעה ללדת במצב פתיחה 9-10 עלי לציין שבלידה השנייה ילדתי תאומים עכוזים בלידה רגילה

שלום, כפי שחווית את זה בעבר (לפי מה שהבנתי), ניתן ללדת תאומים כאשר הראשון במצג עכוז אם כי ההמלצה היא בד"כ לעבור ניתוח קיסרי במקרה זה אך בהתאם לנתונים המיילדותיים האחרים (רקע מיילדותי, שבוע הריון, הערכת משקל העוברים וכו'...), ניתן לאפשר לידה כזו בידיים מיומנות. הספרות העולמית וניירות העמדה של האיגודים המקצועיים העיקרים (כולל בארץ), אינם שוללים לידה כזו.

מנהל פורום לידת עכוז