לידת עכוז בהריון ראשון

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

03/09/2013 | 21:41 | מאת: יואב

שלום, אשתי בת 36 ונמצאת בשבוע 36+5 עם הריון ראשון. העובר נמצא במנח עכוז. בדיקה על ידי שני מומחים שללה אפשרות של היפוך בשל כמות מים גבולית (80-100), העובדה שישבנו של העובר התמקם כבר נמוך למדי באגן וכן שמיקום השיליה הוא קדמי ימני. קראתי בפורום תשובות למספר שאלות, ועדיין נותרו לי כמה תהיות: 1. נכתב שמומלץ לתאם לידת עכוז ולא לחכות לצירים ספונטניים, על מנת לוודא שיש רופא מיומן בלידות עכוז. מצד שני, כל עוד אין צירים אין לידה. אם כן - כיצד ניתן לתאם זאת מראש? האם מדובר בזירוז? 2. לאור ניסיונכם הרב בלידות עכוז ב"ביקור חולים", האם יש בידכם סטטיסטיקה של אחוז סיבוכים בלידות עכוז (קלים וחמורים)? האם תוכלו להשוות זאת לאחוזי הסיבוכים בלידה במצג ראש המבוצעים אצלכם? האם תוכלו להשוות לאחוזי הסיבוכים בניתוח קיסרי? האם ניתן לפרסם כאן נתונים מספריים מדוייקים? תודה מראש.

שלום, אני מקווה שהתשובה עדיין רלוונטית. משתדלים לא לבצע זירוז במצג עכוז ועדיף שהלידה תתפתח בצורה ספונטנית. הכוונה של תיאום מראש היא לסכם עם רופא שיהיה זמין ויגיע ללידה. אין לי סטטיסטיקה מדויקת לגבי סיבוכים אך למיטב ידיעתי, לא היו סיבוכים משמעותיים עם השלכות לטווח ארוך במשך 20 שנה וזכורים לי שני מקרים של שבר בזרוע עם ריפוי מלא תוך מספר שבועות. בהצלחה !!! דר שווד 052-912-6933.

מנהל פורום לידת עכוז