מצג עכוז אחרי קיסרי

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

23/08/2013 | 15:32 | מאת: עטרת

שלום ד"ר שווד. אני בשבוע 33+3 (היריון שני) והעובר במצג עכוז. ההיריון הראשון (לפני 3 שנים) גם היה מצג עכוז ונקבע לי תאריך לניתוח אך בסוף ילדתי בשבוע 37 בניתוח חירום בגלל ירידת מים, צירים ופתיחה. (חשוב לי לציין שבהיריון הקודם לא הרגשתי בכלל צירים ורק לפי המוניטור ידענו שיש צירים) אני ממש לא רוצה לעבור שוב ניתוח קיסרי. הרופא שלי אמר לי שאחרי קיסרי לא ממליצים לעשות היפוך. יש לי מספר שאלות: 1) האם יכול להיות שהמבנה של הרחם שלי לא מאפשר לעובר להיות במצג ראש בגלל שזה כבר פעם שניה שזה קורה? 2) האם זה נכון שאחרי קיסרי לא עושים היפוך? 3) מה אתה ממליץ לעשות בעניין? תודה רבה ושבת שלום!!

שלום, יתכן וקיימת בעיה במבנה הרחם אם כי בעיה כזו היתה נצפית בזמן הקיסרי הקודם קרוב לודאי. בכל מקרה, אנחנו מבצעים היפוכים אחרי קיסרי על בסיס יומיומי כך שאין סיבה לא לשקול אפשרות זו אם אכן המצג לא ישתנה עד שבוע 37. לצערי, היום, אנחנו לא מבצעים לידות עכוז אחרי קיסרי כך שהיפוך הינו האפשרות היחידה אם המצג לא ישתנה עד המועד. בהצלחה !!! דר שווד 052-912-6933.

מנהל פורום לידת עכוז