הריון רביעי- בכל ההריונות מצגים לא רגילים

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

04/09/2019 | 07:21 | מאת: דינוש

שלום דוקטור, אני בהריון רביעי, ב-3 ההריונות שעברו העוברים היו במצגים בלתי רגילים- 1 נולד עכוז, 2 נולדו "וורטקס", כרגע העובר הנוכחי במצג עכוז אבל עדיין מוקדם ומקווה שיתהפך... (שבוע 32). שאלתי: למה כל העוברים שלי במצגים לא נורמליים? האם יש סיבה כלשהי או שזה פשוט מקרה מעניין בסטטיסטיקה? תודה מראש

שלום דינוש וורטקס היא מילה לטינית שמשמעותה "פסגה" וזה משמש אותנו בשפה הרפואית כדי לתאר מצב בו הקודקוד של הראש הוא החלק המוביל בזמן הלידה או במילים אחרות זה המצג הנורמלי. מצג עכוז בשבוע 32 הוא גם מצג נורמלי. אנחנו נשארים אם כן עם אירוע חד פעמי של לידת עכוז שיכול לנבוע ממבנה לא תקין של הרחם אך לאו דווקה. במידה והעובר שלך יישאר במצג עכוז עד שבוע 37, מומלץ כמובן לנסות להפוך אותו ואם זה לא יצליח מומלץ לנסות לידת עכוז. במקרה זה הייתי בהחלט מבצע בירור של מבנה הרחם לאחר הלידה דרך אולטרהסאונד תלת ממד. במידה והוא יסתובב למצג ראש, אין צורך בבירור כלשהו. בהצלחה, ד"ר שווד

05/09/2019 | 07:18 | מאת: דינוש

תודה על התשובה. כשכתבתי "וורטקס" התכוונתי למצג שבו התינוק נולד עם הפנים למעלה - "מסתכל למעלה" במקום "מסתכל למטה..." האם זה המצג הנורמלי? 2 תינוקות שלי נולדו כך, והשלישי עכוז, כאמור. האם זה משנה את התשובה?

מנהל פורום לידת עכוז