בדיקת מצג העובר

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

03/06/2013 | 15:43 | מאת: גלית

שלום רב, אני נמצאת בשבוע 31+2. הריון שלישי. בעברי שתי לידות רגילות - לפני שנתיים ולפני 4 שנים. עד לפני שבוע העובר כל הזמן שינה מצגים, ולפני שבוע עוד היה במצג עכוז. כעת במשך כשבוע להערכתי העובר נמצא במצג ראש. הערכת משקל עדכנית היא כ-1700 גרם, שזה מתאים לשבוע. מהו סיכוי כי העובר ישנה תנוחה לעכוז? האם על פי א.ס. ניתן לדעת שהעובר התברג באגן או משהו כזה, כדי להירגע עם עניין התנוחה במקרה שלי. מתי היית ממליץ לעשות א.ס. נוסף, כדי לוודא מצג ראש? תודה על התשובה, מראש.

שלום גלית. אין משמעות למצג בשבוע כזה, יש עדיין הרבה שינויים. באופן כללי ניתן להגיד שרוב העוברים שנמצאים במצג ראש ישארו כך ורוב העוברים במצג עכוז יסתובבו. בסופו של דבר רק כ- 3% מהעוברים יהיו במצג עכוז במועד. אני ממליץ לכל אשה לבצע אולטרה-סאונד בשבוע 36-37 לבדיקת המצג כי זה הזמן לשקול היפוך. בהצלחה !!! ד"ר שווד 052-9126933.

מנהל פורום לידת עכוז