מצג עכוז ורחם במבנה ארקואטי

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

03/01/2012 | 14:11 | מאת: טלי

שלום, שבוע 34, הריון ראשון, הערכת משקל 2 קילו, עובר עדיין במצג עכוז. ממצאים אצל העובר- חוסר צלע 12 חד צדדי ועורק טבורי יחיד. בסקירה מאוחרת אובחנתי כבעלת רחם במבנה ארקואטי, הרופא שביצע את הסקירה הסביר שיש לי מחיצה נמוכה ברחם והעובר יכול להיות בשני החלקים של הרחם בו זמנית. 1. האם ייתכן והמבנה המסוים של הרחם מונע מהעובר להתהפך? 2. האם יש חשש במקרה זה מלאלץ את העובר להתהפך ע"י דיקור, תנועה ותנוחות ו/או היפוך חיצוני? תודה רבה!

שלום, אם מדובר ברחם ארקואטי בלבד (ולא מחיצתי), יתכן וזה הגורם למצג הפתולוגי אך אין מניעה להיפוך העובר באופן מלאכותי או ללידת עכוז. הממצאים שציינת יכולים להיות קשורים בתסמונות שונות שיכולות בעצמן להיות קשורות למצג פתולוגי לכן עלייך לברר עם הרופא שלך אם הושלם הבירור לגבי טיב העובר. בהצלחה.

03/01/2012 | 17:23 | מאת: טלי

האם בבדיקה של אולטרא סאונד ניתן לאבחן האם המבנה הוא זה שגורם לעובר להישאר במצג עכוז? שווה ללכת לרופא הפרטי של הסקירה על מנת לגלות את הסיבה למצג או שזה משהו שאי אפשר לדעת? דרך אגב- ביצעתי מי שפיר, צ'יפ גנטי, אקו לב עובר ועוד שלל בדיקות ששללו בעיות שניתן לשלול בעקבות הממצאים. תודה רבה.

מנהל פורום לידת עכוז