רחם דו קרני\מחיצתי

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

14/04/2013 | 15:29 | מאת: אורית

שלום, לפניי שנה וחצי עברתי ניתוח קיסרי בעקבוצ מצג עכוז. ניסיון להיפוך נכשל ובאולטראסאונד עלה חשש לרחם דו קרני \ מחיצתי. בדוח ניתוח כתבו שהרחם דו קרני אך בבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית טענו שהרחם מחיצתי כשהמחיצה היא ברבע העליון. (באולטראסאונד תלת מימד כתוב שהרחם נראה דו קרני אבל הרופאה נוטת למחיצתי. רופאת הנשים המליצה לשקול כריתת מחיצה בעוד הרופאה השניה טענה שלא נוגעית בדו קרני, ושגם אם זה מחיצתי היא לא ממליצה בגלל שזה עלול להחליש את את הרחם אם אני אחריי קיסרי. רציתי לשאול איך מחליטים בוודאות מה המבנה ומה המלצתך?

שלום, מכל הבדיקות שעשית, U/S תלת מימד הוא האמין ביותר לגבי הצורה החיצונית של הרחם. ניתן לבצע לפרוסקופיה אבחנתית בה רואים בדיוק מה מבנה הרחם אך הייתי מסתפק בזה. כמו כן, גם אם קיימת מחיצה היא כנראה מאוד קטנה (רבע מהחלל לפי מה שאת כותבת), כך שכריתתה לא תתרום הרבה לדעתי.

17/04/2013 | 00:06 | מאת: אורית

תודה רבה!!

מנהל פורום לידת עכוז