נשירת שיער מוגברת- כיצד ניתן לדעת מה הגורם?

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

04/09/2019 | 22:58 | מאת: א.ל

שלום, אני בחור בן 27. בשלושת החודשים האחרונים אני חווה נשירת שיער מסיבית מהקרקפת וגם נשירה מהגבות והריסים. בנוסף הבחנתי במעט קשקשת בקרקפת. ניגשתי לרופא עור שאמר שככל הנראה מדובר בהתקרחות על רקע גנטי. האם יש דרך מדעית חד משמעית כמו לקיחת ביופסיה על מנת לאבחן בדיוק מה הגורם לנשירה כי אני מרגיש שלומר על כל נשירת שיער שהיא גנטית זה גובל ברשלנות רפואית שכן ייתכן כי מדובר בסבוריאה/ פטריה כלשהי או באחת ממיליון בעיות אחרות בקרקפת שעלולות לגרום להתקרחות. רציתי לדעת מה היית ממליץ לעשות כי נושרות לי המון שיערות כבר שלושה חודשים ויש דילול משמעותי של השיער. תודה רבה,

א. הנך זקוק להערכת רופא. ב. אולי בדיקות. ג. לפי סוג בעייה לשקול ביופסיה .. ד. לשקול טיפול ..

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה