לא ברור אם כתם לידה או משהו אחר אצל התינוק שלי?

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

05/08/2019 | 01:21 | מאת: יעל

היי, מדובר בתאומים שנולדו לפני חודש בשבוע 34+1. לאחד יש משהו שנראה כפריחה על כף הרגל. כשנולד, רואים בבירור בעשרות תמונות ובאיכות מצוינת שאין לו כלום על כף הרגל. מכיוון שהוא נולד בשבוע 34, שהה שבועיים בתינוקייה, שם הצמידו לו מוניטור לחץ דם לרגל ימין, בעזרת פלסטר רפואי במשך כל השבועיים. לאחר כשבוע התחילה להופיע לו פריחה בדיוק איפה שהחיישן היה דבוק והיא התגברה מיום ליום, עד שהוא שוחרר. היום בבית הפריחה נראית שהיא סטטית ולא מתגברת או נעלמת. ביקרתי אצל רופא עור שמיד אמר לי שמדובר בכתם לידה והכל תקין, אך הפגישה נערכה 5 דק' והרגישה לי לא מקצועית. יש לי חשש שמדובר במשהו אחר, כמו אולי אלרגיה לדבק (ACD) שעל הפלסטר ואם כן, אינני בטוחה מה לעשות ואיך לטפל בפריחה הזו והאם תעלם או שזה באמת כתם לידה. אשמח לדעות מבעלי נסיון מקצועיים. תמונה מצורפת. תודה רבה!

תמונה איננה תחליף לבדיקה . פני לרופא עור ילדים לחוות דעת שנייה ..

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה