ציסטוסקופיה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

25/06/2015 | 13:12 | מאת: איתן

שלום, אני בן 41 בריא בד"כ. עברתי לפני שבוע ציסטוסקופיה בשלפוחית השתן בהרדמה מלאה שכללה ביופסיה בשל חשד לתסמונת ic והרחבת השלפוחית. לאחר הניתוח נקלעתי פעמיים למצב של אצירת שתן שאלצו הכנסת קטטר. הביופסיה יצאה תקינה אך נוצרה לי החמרה בתכיפות בשתן וחוסר יכולת להתרוקן עם זרם שתן חלש מאשר לפני הניתוח (לפני כן היתה לי תכיפות אך ללא שארית שתן). לבסוף שוחררתי מבי"ח במצב של שארית שתן מעל 200 מתוך הנחה שזה אולי בגלל בצקת שנוצרה ויסתדר עם הזמן. אודה לחוות דעתכם בענין עד שאפגש לביקורת עם הרופא שניתח אותי.

שלום רב, לעיתים בעקבות ציסטוסקופיה וביופסיות בשלפוחית יש רגישות יתר ובצקת מקומית שיכולות להחמיר הפרעה ידועה בהתרוקנות. כל עוד תפקוד הכליות שלך תקין ואתה כן מתרוקן אזי לשאריות כאלה לתקופה קצרה אין משמעות. חשוב שתיבדק אצלא האורולוג המטפל שלך ותחליטו יחד אילו עוד בדיקות יש לבצע לצורך הטבת תלונותיך.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה