תסמונת ic

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

04/06/2015 | 10:47 | מאת: אלון

שלום, אני בן 40 הסובל מתכיפות רבה במתן שתן. בבדיקת ציסטוקופיה שעשיתי התגלה שדפנות השלפוחית אדומות דבר שמעיד על דלקת. הרופא אמר שעלי לעבור ניתוח בעוד מס' ימים לביופסיה כדי לראות אם יש גידול וכן להרחיב את השלפוחית. רציתי להתייעץ האם הניתוח באמת יעזור לפתרון הבעיה ומה הסיכונים הכרוכים בכך.

שלום רב, לצערי אתה נותן פרטים מאוד כלליים ולא ניתן לענות לך בצורה מיטבית במסגרת פורום אינטרנטי. בעיקרון אם הבנתי אותך ככל הנראה מה שהאורולוג ינסה לעשות זה תהליך שנקרא "HYDRODISTENTION" שהוא בעצם ציסטוסוקפיה בהרדמה עם הרחבה של השלפוחית ע"י ניפוחה במים כדי לראות האם יש תגובה של דופן השלפוחית לצרכי אבחנה של IC. אם כן יוצע לך כנראה בהמשך טיפול בשטיפות שונות לשלפוחית.יש לזכור שתסמונת זו בעיתית הן באבחון והן בטיפול ובעקרון אתה צריך לנסות להגיע למצב בו אתה יכול להטיל שתן ללא כאבים או הצקה משמעותית.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה