בדיקת ציסטוקופיה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

02/02/2015 | 15:34 | מאת: ליהי

שלום רב, רציתי לשאול אם בדיקת ציסטוקופיה יכולה לגרום אח"כ במשך חודשים לנטייה לדלקות בדרכי השתן, אולי ההרחבה מאפשרת מעבר קל יותר של חיידקים ולכן מתפתחות יותר דלקות? תודה, ליהי

שלום רב, לא בטוחה ששאלתך נבדקה באופן מדעי אבל ניתן ליחס לבדיקות ציסטוסקופיה הרחבות שופכה או החדרת קטטר סיכון בהחדרת חיידקים וגרימת דלקות בשתן, וזה תועד בעבר. לכן לרוב לפני הבדיקה מתבקשים לבצע בדיקת שתן לשלול נוכות זיהום וגם בד"כ ניתנת אנטיביוטיקה למניעה והפעולה אמורה להעשות בתנאים סטריליים. עדין, יש כאלה שרגישים יותר וסובלים מזיהום לאחר הבדיקה, זהו אחד הסיבוכים השכיחים והמוכרים לאחר ציסטוסקופיה.

09/02/2015 | 16:26 | מאת: ליהי

ד"ר שירה, ראשית תודה על תשובתך, התייחסת בתשובתך על דלקת חד פעמית שקורית מיד אחרי הבדיקה. רציתי לשאול אם התפתחות של דלקת חיידקית כרונית כעבור 3 חודשיים מהבדיקה. זה יכול להיות קשור? בגלל ההרחבה? לפני הבדיקה היה לי רק בעקבות יחסים ושלושה חודשים אחרי הבדיקה זה הפך להיות כרוני. האם יש קשר? תודה רבה, ליהי

מנהל פורום שלפוחית רגיזה