שלפוחית רגיזה.

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

23/12/2014 | 09:39 | מאת: אני

בן 65 סובל מתכיפות במתן שתן כתוצאה כנראה מערמונית מוגדלת שפירה.בריא עוסק בפעילות ספורטיבית ותזונה מאוזנת. קם בלילה בין 2-5 פעמים על מנת לתת שתן. האם את יכולה להמליץ על מתכון למשטר שתייה לפני השינה או דרך טבעית אחרת שאינה כרוכה בנטילת תרופות אשר תפחית את מספר הפעמים שאני קם להשתין בלילה?אני שותה בעיקר מים ומעט קפה ותה. בנוסף, רציתי לשתף שבמשך תקופה ארוכה סבלתי מקושי לשלוט בסוגרים וזה גרם לדליפת שתן וגם לבריחת צואה.בשבועות האחרונים התחלתי לבצע תרגיל בהם אני מכווץ בכח את השרירים השולטים על הסוגרים,פעמיים שלוש ביום ובכל פעם למספר דקות רצופות (וללא הרפייה).התרגיל השפיע עלי לטובה וכבמטה קסם חל שיפור דרסטי ביכולת לשלוט על הסוגרים. מומלץ ביותר! תודה.

שלום רב, לצערי אין המלצה מבוססת מחקרית על "משטר שתיה" לפני השינה כמניעה לנוקטוריה (קימות בלילה להתרוקנות). כן מומלץ עקרונית להמנע משתיה מופרזת בשעות הערב ובעיקר לא קפה תה או אלכוהול וגם לא להרבות בפירות או שוקולד לפני השינה. התרגילים שאתה מבצע אכן יכולים לעזור אבל ממליצה לך לפנות ליעוץ מסודר בנידון בפיזיותרפיה של רצפת האגן או פילאטיס.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה