הטלת שתן בכמות מרובה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

16/11/2011 | 18:19 | מאת: הניה

שלום רב...אני לא מקפידה לשתות מים במשך היום. שותה שתיים שלוש כוסות קפה במהלך היום ובכל זאת אני רצה לשרותים לעיתים קרובות וכמות השתן גדולה בכל פעם, בכלל לא בפרופורציה לכמות השתיה שלי. מה יכולה להיות הסיבה? תודה מראש.

שלום הניה, קפאין הוא אחד מהחומרים הכי משתנים שיש, כלומר כל כוס קפה שתשי תגרום לך לרוץ כפליים לשירותים. קפאין יש גם במשקאות ממותקים, דיאט, שוקו, תה ועוד. עדיף למתן את שתית הקפאין ולראות אם זה עוזר. לא לשכוח שזה לא "קסם" וזה ייקח קצת זמן עד שהפסקת קפאין תחזיר את ההשתנה לקדמותה. תמיד בנוסף כדאי לבדוק כמה בכלל את שותה במשך היום כי גם אם את חושבת שאינך שותה הרבה אולי בכל זאת שווה לבדוק.. מעבר לכך, אם עדיין זה מציק לך רצוי להבדק ולשלול דלקת בשתן כגורם להפרעה ולעבור בדיקות נוספות אצל אורולוג שלפי הממצאים יוכל להתאים לך טיפול, אפילו תרופות.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה