שלפוחית רגישה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

06/12/2012 | 16:33 | מאת: אמיר

אני בן 47 אובחני שסובל משלפוחית רגישה לפני כ- 8 חודשים, ומטופל בטוביאס 4 מ"ג. עברתי בזמנו סידרת בדיקות שקבעו שזו הסיבה להרגשה של דחיפות ותכיפות במתן שתן אציין שקרוב לשלושה חושים חשבתי שזהו הכל מאחורי מלבד כאב קל באשך ימין שעובר ללא כדורים (האורולוג בדק מספר פעמים והכל בסדר) , אפילו לא לקחתי את כדור הטוביאס באופן קבוע, ועכשיו מזה 10 ימים זה חזר, אותם סימנים שהיו לי מאז, הרגשה לתת שתן שונה שמרגיש בקצה, לפעמים מרגיש שברחה טיפה, לפעמים מרגיש שורף קצת קצת. המוזר שעזר לי מאוד בזמנו לשתות בקבוק בירה, פשוט המערכת הייתה נרגעת האם אני צריך לפנות שוב לאורולוג, האם זו תופעה כמו המעי הרגיז שיש לי שתוכפת ונעלמת לבד, איזה המלצות את נותנת לי בד"כ אני בריא, לא שותה קפאין, לא ממתקים ולא מעשן אפילו עושה ספורט באופן קבוע ושאלה אחרונה, לפעמים למרות ההרגשה לתת שתן אני מתעלם ויכול לסבול, האם זה בסדר ?

שלום לך אמיר, יכול להיות יש לך דלקת בשתן ורצוי לשלוח בדיקות שתן ולהקפיד על שתיה מרוב. דווקא אלכוהול עשוי להחמיר את התלונות אז היתי ממליצה להמנע. כן חשוב- שתית מים מספקת, ואם יש צורך לחזור לטיפול תרופתי שעזר בעבר. גם דלקת כרונית של הערמונית או תסמונת הכאב הכרוני באגן יכולה לגרום לתופעות שאתה מתאר ואכן להעלם ולחזור לסרוגין. כל עוד זה חולף ואין הפרעות לא רואה סיבה לדאגה אבל אם מציק אתה צריך ללכת להבדק.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה