טובה או מוקסו

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

03/12/2014 | 14:17 | מאת: רונית

איזו מבין הבדיקות היא כלי יעיל יותר לאבחון קשב וריכוז בנער מתבגר בן 16? בעבר עשה בדיקת טובה שלא היתה חד משמעית אך הרופא בכל זרת נתן איטלקים כברירת מחדל, הילד לא מוכן ליטול את התרופה היות וגורמת לו לעצבות רבה. תודה

רונית שלום, הן בדיקת TOVA והן בדיקת Moxo הן בדיקות עזר, המשמשות לעתים כחלק מאבחון הפרעת קשב ורכוז. אבחון הפרעת קשב ורכוז מתבסס בראש ובראשונה על בדיקת הנער, ועל קבלת מידע מההורים ומביה"ס. ברוב המקרים אין צורך בבדיקת עזר. לעתים, כשעולה הצורך, משתמשים בבדיקה כזו, בינהן גם TOVA ו-Moxo. לגבי הבדיקות עצמן, בדיקת Moxo ככל הנראה טובה יותר, כיון שהיא כוללת, כחלק מהבדיקה, גם מסיחים ויזואליים וקוליים, וכך דומה יותר למציאות. כמו כן, היא מתוקפת יותר מחקרית. לגבי רופא הזרת שנתן איטלקים, ממש אין לי מושג. אני בד"כ לא רושם איטלקים למטופלים שלי :-)) בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים