קשב והתנהגות מרדנית

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

22/10/2014 | 21:37 | מאת: סמדר

בתי בת 9 מאובחנת עם קשב וריכוז וכן ODD. טופלה בריטלין 30 מ"ג LA. הומלץ להוסיף גם 1/2 כדור רספונד. אני מתנגדת לתת כדור זה. ושואלת האם יש אלטרנטיבה אחרת ?

סמדר שלום, תמיד יש ברירות אחרות, השאלה היא אם ברירות אלו טובות יותר. טפול בהפרעת קשב ורכוז ובהפרעת התנהגות הוא טפול כוללני, ולא רק תרופתי. אפשרות אחת היא לטפל לא תרופתית, כמו הדרכת הורים ומורים, טפול התנהגותי לילדה, העברתה למסגרת חנוכית התואמת את צרכיה (אם יש בעיות קשות בביה"ס). מבחינה תרופתית, יש תרופות נוספות, אך התרופות המומלצות הן מהמשפחה של Rispond. לכל תרופה יש יתרונות וחסרונות. על טפול ב-Rispond לבעיות התנהגות יש מידע רב, ונסיון רב, וזוהי בהחלט התרופה המומלצת כקו ראשון. אני מציע שתבררי עם עצמך מדוע את מתנגדת לטפול התרופתי. לאחר מכן, מומלץ לחזור ולהוועץ ברופא המטפל, ולשקול את האפשרויות האחרות. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

09/11/2014 | 10:32 | מאת: ליאור

אשמח לדעת אילו טפולים הוכחו כיעילים בטיפול בהפרעות קשב וריכוז פרט לטיפול תרופתי?

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים