נוילפטיל

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

16/06/2014 | 11:34 | מאת: רותם

שלום ד"ר ברנע בני בן 8 ADHD, לוקח ריטלין 40 מ"ג LA, בגלל שהאפקט מפסיק בשעות הצהריים ושעות הערב קשות, הוא מקבל בשעה 16:30 4 טיפות וב - 19:00 עוד 4 טיפות. האם יכול להיות מצב שבו הטיפול בנוילפטיל מפסיק לעבוד? או שלחלופין צריך להעלות במינון? לתשובתך אודה

רותם שלום, חסרים פרטים רבים, אך אנסה לענות. לעתים משתמשים ב-Neuleptil כחלק מטפול בהפרעת קשב ורכוז, בעיקר כאשר ישנן גם בעיות התנהגות. בעבר השתמשו יותר בתרופה זו, וכיום קיימות תרופות נוספות. ה-Ritalin שבנך נוטל אינו משפיע בשעות אחה"צ והערב, כיון שהשפעתו פגה לאחר כשמונה שעות (אם הוא נוטל את התרופה בשעה 07:00, ההשפעה אמורה לפוג סביב השעה 15:00). לאור הקשיים, יש לשקול ראשית הוספת Ritalin אחה"צ, או מעבר לטפול ב-Concerta. שנית, יתכן והמנון אינו מספיק, כיון שבנך גדל. שלישית, יתכן שטפול אחר, לא תרופתי, יוכל להועיל - הדרכת הורים, טפול משפחתי או קבוצה למיומנויות חברתיות, למשל. אין מנוס מלחזור לרופא המטפל, המכיר את הילד, ולשקול עמו את האפשרויות השונות. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים