ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

13/04/2014 | 08:55 | מאת: מיכל

האם זה נכון שאם נותנים ריטלין לילד מס' שנים לאחר שמתגלה הבעיה (הבעיה עלתה בכתה א' ונתנו כל מיני תחליפים ורק בכתה ו' התחיל לקחת ריטלין)אז קשה יותר לגוף לאזן את עצמו ואז הריטלין עובד פחות טוב ועם יותר תופעות לוואי?

מיכל שלום, לא, אין זה נכון! התחלת טפול ב-Ritalin רק זמן ארוך לאחר האבחון, אינו מגביר את תופעות הלואי, ואינו גורם לתרופה להשפיע פחות. עם זאת, כאשר ילד אינו מטופל כראוי, עלולות להתפתח בעיות נוספות כמו דמוי עצמי נמוך, בעיות התנהגות ועוד, ולכן ההמלצה היא לטפל מוקדם. חג שמח, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים