מהו אבחון דידקטי?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

30/03/2014 | 15:16 | מאת: שי-לי

דר ברנע שלום רב, עיינתי בפורום ואני מבינה שאתה ממליץ על ביצוע אבחון דידקטי על מנת לבחון האם קיימת לקות למידה או הפרעת קשב וריכוז (או גם יחד). אודה על הסבר מהו אבחון דידקטי.

שי-לי שלום, אבחון דידקטי הוא בדיקה הבאה לאתר לקויות למידה. אני ממליץ לבצע אבחון דידקטי, במקרים מסויימים, כאשר יש בעיה למודית, למרות מנת משכל תקינה. חשוב להוועץ במורה וביועצת ביה"ס, המכירים את הצד הלמודי. חשוב לדעת שבקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז, יש שכיחות גבוהה של לקויות למידה. בשום אופן אין לומר שכל מי שלוקה בהפרעת קשב ורכוז, סובל גם מלקויות למידה. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים