מבחן tova

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

27/01/2014 | 22:22 | מאת: מישהו

עשיתי מבחן טובה שיצא תקין פלוס 3. לפני המבחן אכלתי קוביית שוקולד למרות שאחרי זה גיליתי כי אין לצרוך קפאין לפני מבחן זה. אבל מצד שני ממה שהבנתי ההשפעה של הקפאין היא קטנה מאד לעומת ריטלין-כך שאם התוצאה יצאה פלוס 3 שזה מעל הנורמה-לא יתכן שללא קובית שולוקלד אחת פתאום יהיה מינוס 3 זה נכון? הבנתי שלקפאין השפעה מאד קטנה בכללי על המבחן וזה סתם מין קו מנחה? הרי מישהו עם הפרעת קשב וריכוז שיקבל מינוס5 אם יאכל שוקולד לא יקבל פתאום פלוס 3 נכון?

מישהו שלום, ראשית, אני לא משוכנע שאין מדובר בשאלה שהיא מתיחה או בדיחה. אם אני חושד בכשרים, אני מתנצל מראש. אז לפני כל ההערות, אתן את השורה התחתונה: לא! השוקולד לא שינה את תוצאת המבחן! וכמה הערות: 1. בדיקת TOVA הינה בדיקת עזר, שלעתים משתמשים בה באבחון של הפרעת קשב ורכוז. ברוב המקרים אין בה צורך. יש שמוש רב ומופרז בבדיקה זו. 2. בדיקת TOVA אינה אבחון, אלא, כאמור, בדיקת עזר בלבד. 3. לקפאין יש השפעה זניחה על תוצאת בדיקת TOVA. אני איני מכיר איסור על שתיית קפה לפני בדיקת TOVA. 4. שוקולד אינו מכיל קפאין. הוא מכיל קקאו. 5. TOVA מקובל לכתוב באותיות גדולות כיון שאלו הן ראשי תיבות של Test of Variables of Attention. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים