ילד בן 6 עצבני

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

21/01/2014 | 22:42 | מאת: שושי

בן שש בכיתה א המורה לא מפסיקה להגיד שיש לו התקפי זעם ללא סיבה מתפרץ על ילדים אחרים טוען כל הזמן שמציקים לו ,כשיש פעילות או משחק משותף עם כל הילדים הוא יושב כעוס ולא רוצה להשתתף . ילד חכם מאוד אבל לא משתף פעולה לא רוצה לעשות משימות כתיבה למרות שיודע לכתוב טוב מאוד גם בבית מתפרץ מהר צועק חייבת לציין שיש בבית ילד נוסף שהוא אוטיסט בן חמש כמו תינוק . יש לו גבולות מאוד ברורים הוא יודע אותם מאוד מנומס הולך לחוגים יצירתי אבל כל משקשור ללימודים בבית ספר ובבית גורם לו להיות מאוד עצבני אני כבר לא יודעת לאן לפנות בינתיים מחכה לפסיכולוג בית ספר מה עוד אני יכולה לעשות כדי לעזור לו נראה שזה לא בשליטתו ...

שושי שלום, התקפי זעם אצל ילד בן שש שנים יכולים לנבוע מסיבות רבות ושונות. הדבר יכול להיות קשור להפרעת קשב ורכוז, אך אין שום הכרח שזהו אכן המצב. התנהגותו עלולה להיות קשורה לקשיים בבית, בביה"ס או קשיים חברתיים. היא יכולה לנבוע גם מהפרעה במצב הרוח. אני מציע להוועץ בצוות ביה"ס, ובמקביל לפנות לפסיכיאטר ילדים, לצורך אבחון מדוקדק. שבת רגועה ונינוחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים