עניין של חיים ומוות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

25/12/2013 | 16:22 | מאת: שולי

דר ברנע שלום. בני מאובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז. הפסיכיאטר ממליץ על אדרל (לאחר שרטלין וקונצרטה לא עבדו טוב). בני סובל מתת פעילות בלוטת התריס ונוטל פריזמה (נגד חרדות). מברור שעשיתי הבנתי שאסור ליטול אדרל כשיש בעיות בבלוטת התריס וכשנוטלים תרופה לדכאון. מדובר על סכנת מוות!!! כיצד הפסיכיאטר ממליץ על אדרל כשאלה הנתונים?!?!?

שולי שלום, ראשית, אין לי תשובות לכל השאלות. אפילו לא לרובן. שנית, לגבי ההפרעות בהן לוקה בנך. אם הוא לוקה בתת-פעילות של בלוטת התריס, עליו להיות מטופל. האם הוא מטופל? שלישית לגבי ההמלצה על -Adderall. צר לי, אך הברור שלך אינו נכון. מותר לתת Adderall ולשלבו עם טפול בתרופה נוגדת דכאון, וכן עם טפול בתת-פעילות של בלוטת התריס. מה שנכון הוא שאם תפקודי בלוטת התריס אינם מאוזנים, כדאי לחכות עם הטפול התרופתי, כיון שתסמינים של קושי ברכוז והפרעה במצב הרוח עלולים לנבוע מתת-פעילות של בלוטת התריס. בקצור, איני יודע מהיכן נלקח המידע שמדובר בסכנת מוות. אם יש הפרעה בבלוטת התריס, יש לטפל בה. אם ההפרעה בבלוטת התריס מטופלת, אין שום בעיה לטפל בשלוב של Adderall ו-Prizma. לאור מה שתארת, המלצתו של הפסיכיאטר סבירה בהחלט. אני מציע לחזור ולהוועץ בו, ולא להעלות את כל דאגותייך. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים