איבחון קשב וריכוז על ידי אישפוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

25/12/2013 | 09:03 | מאת: roni

שלום רב, איפה מתחילים? בני בן ה-7 כיתה ב' מאובחן כסובל מקש וריכוז עם בעיות ריגשיות ובעיות התנהגותיות די קשות שמתבטאות באלימות בבית הספר, מלווה בסייעת צמודה, (לומד בית ספר רגיל), טופל עד לפני 3 חודשים בריטלין 20 מ"ג ארוך שלא עזר (התן לו שעה בקושי של שקט בבוקר), עברנו לריספרדל 1 מ"ג, בעיות אלימות קשות עדיין קיימות לסביבה מלוות באיומים שונים כלפי צוות חינוכי וילדים, לא מצליח להתרכז בכיתה, ללא בעיות לימודיות.הריספרדל לא עוזר לבעיות האלימות וחוסר השקט בכיתה. הפסיכיאטרית המטפלת המליצה "לאשפז" אותו בבית חולים בנהריה במחלקה לטיפול בילד למשך כמה שבועות לאבחון מקיף. שאלתי היא האם יש דרך אחרת לבצע איבחון מקיף:דידקטי,פסיכולוגי, פסיכיאטרי וכו.... מבלי "לאשפז" ילד רחוק מהוריו, עם כל ההשלכות הקשות על הילד? לאיודעת מאיפה להתחיל לבדוק....

רוני שלום, את מתארת מספר הפרעות, כשההפרעה העיקרית אינה הפרעת קשב ורכוז, אלא הפרעת התנהגות קשה. לעתים, אין מנוס מאשפוז ילד בבי"ח, לצורך אבחון ואזון תרופתי. עם זאת, איש אינו רץ לעשות זאת, וגיל שבע שנין הוא גיל מוקדם מאד לאשפוז. מתוך מה שתארת, ואיני יודע את התאור מלא, נראה שהטפול התרופתי רחוק ממיצוי. כמו כן, יש לזכור שהטפול התרופתי הוא רק חלק מהטפול. לא ציינת היכן לומד הילד, אך אם הוא מלווה בסייעת, אני מניח שהוא לומד בבי"ס רגיל. עפ"י התאור, נשמע שיש לשקול ברצינות העברתו לבי"ס לילדים הלוקים בבעיית התנהגות. כמו כן, לא כתבת היכן מטופל הילד. אם הוא מטופל ע"י פסיכיאטרית בקהילה, ולא במרפאה, הייתי בודק אפשרות להעבירו לטפול במרפאה בצוות רב מקצועי (פסיכיאטר, פסיכולוגית, עו"ס, מרפאה בעסוק וכו'). רק לאחר מצוי האפשרויות הללו יש לדעתי לפנות לאשפוז. אני כותב זאת בהסתייגות, כיון שהתאור חלקי. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים