מינון קונצרטה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

15/12/2013 | 15:03 | מאת: נועה

הבת שלי בת 8 מטופלת בשנה האחרונה בקוצרטה 36. לציין, כי אין היפראקטיביות אלא יותר ריחוף וחולמנות בכיתה וחוסר יכולת לבצע משימות. כמו כן,קיים ליקוי למידה משמעותי. לפני מספר ימים היינו אצל הרופאה שלה למעקב והרופאה המליצה להעלות את מינון הקונצרטה ל- 57, היות ונראה לפי דו"ח המורה כי הילדה לא מרוכזת בשיעור וחולמת וההשגים הלימודיים חלשים. אתמול, ביום שבת, נתתי לביתי את הכדור בפעם הראשונה ע"מ לראות איך הוא משפיע. לציין, כי ההשפעה היתה נוראית ביותר. לאחר 4 שעות מרגע נטילת הכדור בתי החלה להיות מנומנמת מאוד. חסרת תאבון לחלוטין, שכבה עם עיניים פתוחות ללא מיצמוץ או הבעה. כשעה לאחר התופעה הנ"ל היא נרדמה ולא הצלחתי להעירה במשך זמן ממושך. נתתי לה לישון כשעתיים, ולאחר שעתיים ניסיתי להעירה ולא הצלחתי. בעלי היה צריך לנער אותה ואף סטר לה על-מנת שתתעורר. כמובן שכל העניין הכניס אותי לחרדה גדולה מאוד. ניסיתי להשיג את הרופאה שלה אך ללא הצלחה. וכמובן שלא נתתי לה היום את הכדור. השאלה שלי היא האם מינון יתר של קונצרטה יכול להשפיע בצורה כזאת. זו היתה חוויה קשה ביותר ואני כועסת מאוד על הרופאה.

נועה שלום, ראשית צר לי לשמוע על הארוע, ובעיקר על החרדה שחווית. לגבי מנון התרופה. החלטתה של הרופאה להעלות את המנון נשמעת סבירה בהחלט, ואני מניח שהיא נסמכה על מה שהיא שמעה ממך ועל המידע שקיבלה מהמורה. לכן, עם כל הצער, איני רואה מקום לכעס על הרופאה. לגבי תופעות הלואי, התופעות שתארת אינן אופייניות ל-Concerta. יחד עם זאת, הן הופיעו אצל בתך לאחר מתן התרופה. אם אין סיבה טובה יותר המסבירה תופעות אלו, נראה שהתרופה היא הסיבה לכך. בשלב זה, המלצתי היא לחזור למנון הקודם, ולהפגש בהקדם עם הרופאה. עם הרופאה, ובלי כעס, יש לשקול אפשרויות טפוליות נוספות. להבא, אם מקרה כזה חוזר על עצמו, ואינך מצליחה להשיג את הרופאה, אפשר לפנות לרופא הילדים, או גם למוקד רפואי או חדר מיון. בכל מקרה, לא מומלץ לסטור לילדה (למרות שבסרטים לעתים עושים זאת). יש לזכור שהשפעת התרופה חולפת באותו היום, ועמה חולפות תופעות הלואי. שוב, צר לי על החוויה שחווית, אך זכרי שהמטרה היא להגיע לטפול טוב יותר עבור בתך. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים