בעיות התנהגות בבית - איך להתיחס?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

11/12/2013 | 13:47 | מאת: אמא לילד בן 11

בני אובחן לאחרונה בסובל מהפרעת קשב וריכוז. החל לקחת ריטאלין. הוא מרבה להציק לאחיו, לעשות 'דווקא' להורים. אני במבוכה האם לעמוד על דרישות ההתנהגות הנורמטיביות ממנו, או להעלים עין, כדי לא להיות במצב שבו הוא סופג הערות וביקורת כל היום.

לאמא שלום, הצקות הן אחד התסמינים של הפרעת קשב ורכוז, אך עלולות לנבוע גם מסיבות אחרות. הדילמה שת מתארת היא דילמה שכיחה - להעיר לילד ללא סוף, או לתת לאחיו לסבול. לא זה ולא זה אינם טובים, וכאן טפול יכול לעזור. לפני כן אדגיש, שאין לקבל מצב בו ילד מציק באופן קבוע לאחיו. הטפולים שעשויים לעזור הם: 1. טפול תרופתי, המכסה גם את שעות אחה"צ - 12 שעות ביום, משבע בבוקר ועד שבע בערב. 2. טפול התנהגותי לילד, רצוי בקבוצה. 3. הדרכת הורים, לכם ההורים, כדי ללמוד איך ניתן להתמודד טוב יותר עם הקשיים שבנכם מציג עבורכם. סוף שבוע יבש וחמים, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים