תיאור מצב והתייעצות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

08/12/2013 | 04:06 | מאת: שוש

שלום, הבן שלי היום בן 9, אובחן כבעל קושי בקשב וריכוז, בעיקר בתפקוד הניהולי. בנוסף, הוא אובחן עם קושי בוויסות החושי וכמחונן (אבחון של נוירולוג). כמה חודשים הוא טופל ב 10 מ"ג ריטלין והיה נראה שהוא מצליח יותר בלימודים ובמצב רוח יותר טוב אבל סבל מאוד מכך שבאמצע היום, בשיעורים, תקף אותו רעב. ניסינו 20 מ"ג והיה ממש לא טוב, אימפולסיביות. מכיוון שבסך הכול היה נראה שמסתדר בבית הספר גם בלי הריטלין (ציונים סבירים, מורה אומרת שעושה מה שצריך למרות התנועתיות הרבה), ומכיוון שמשתתף בריפוי בעיסוק לעבודה על התפקוד הניהולי, הפסקנו עם זה. לאחרונה נראה כי לא טוב לו בבית הספר, חושש כשמתחיל שבוע חדש, וללא חברים. מהתייעצות עם הנוירולוג - אנחנו צריכים קצת "לשחק" עם התרופה כדי לראות כמה הוא צריך. השאלות שלי אליך 1. האם לאור הדברים אתה ממליץ לחזור לתת את ה 10 מ"ג ועוד תוספת במשך היום? 2. או אולי לנסות גם תרופות אחרות? 3. מה זה "ריטלין טבעי"? מושג ששמעתי שכדאי ולא יודעת מה זה

08/12/2013 | 04:10 | מאת: שוש

רואה שחסרים כמה פרטים נוספים - ניסינו 20 מ"ג כי עם ה 10 מ"ג הוא היה עדיין מאוד היפראקטיבי ונראה שזה עזר רק בקושי בריכוז. נוירולוג ילדים נתן לנו את התמונה המלאה ("מחונן" זה דרך אופק).

שוש שלום, פורום אינו מחליף טפול רפואי, ואיני יכול (וגם אין זה נכון), לתת המלצה למנון מסויים או תכשיר מסויים. כדי שאוכל זאת, אני צריך להכיר את הילד, כפי שאני מכיר את מטופלי, ולא ניתן לעשות זאת בפורום אינטרנטי. כיון שיש נוירולוג מטפל, אני ממליץ לחזור ולהוועץ בו, ולבקש ממנו הנחיות ברורות. יתכן ויש מקום לנסות תכשיר אחר ומנון אחר של Ritalin. יתכן וכריך בבוקר או באמצע יום הלמודים יפתור את בעיית הרעב, וכך לא יהיה צורך בשנוי התרופה. יתכן ויש מקום לנסות טפול בתרופה אחרת. אין מנוס מלחזור ולהוועץ בנוירולוג המטפל. איני יודע מה זה "ריטלין טבעי". אני מניח שמדובר במונח שווקי לתערובת צמחית שהיצרן והמשווק שלה טוענים שהיא עוזרת לילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. אני גם מניח שאין ברשותם שום מחקר שמאשר טענות אלו. אם המצב אחר, אשמח לקבל הפניה למחקרים הללו. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

08/12/2013 | 22:51 | מאת: שוש

מבינה. תודה על התשובה.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים