קשב וריכוז קל בת 8.5 add

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

04/12/2013 | 22:06 | מאת: אמא מתלבטת

שלום רב, ביתי בת 8.5 אובחנה עי נוירולוג ילדים כ add ברמה יחסית קלה 12 מתוך 30 לפי קונורס וזאת כרע רק על סמך מילוי שאלון ששלחתי אל הרופא שהמורה שלה מילאה. בשבוע הבא יש לנו מבחן tova וגם פגישה אצל פסיכולוגית ילדים. אני מודעת לעובדה שאכן יש לה בעיה של זיכרון וריכוז חלשים. אבל מבחינה חברתית יש לה חברים , בזמן הכנת שיעורים היא יושבת ועושה ללא בעיות. היא מאוד מוכשרת מבחינה אומנותית. אני מאוד חוששת לתת לה ריטלין או קונצרטה. אני קוראת שיש הרבה תופעות לתרופות האלה .מצד שני יש כל כך הרבה סוגים של תוספי תזונה ותרופות הומאופתיות ואני לא יודעת על איזה כיוון ללכת ומה להתחיל לנסות..... אפשר עצה / המלצה???

שלום לאמא המתלבטת. כל דבר בעתו. ראשית, סיימי את האבחון. האבחון הינו קליני, ואין מאבחנים עפ"י שאלון מורה. באבחון צריך להעריך, בין היתר, האם ההפרעה גורמת למצוקה או לפגיעה בתפקודה של הילדה, ומה עוצמת המצוקה או הפגיעה התפקודית. אם הרושם שהוא שיש מצוקה או פגיעה תפקודית, יש התוויה לטפול. אם מחליטים לטפל, כדאי לטפל בטפול יעל ומוכח. לצערי, לכל תרופה או טפול שהוא יש תופעות לואי, ולא משנה אם מדובר בתרופה, "תרופה צמחית", תוסף תזונה או טפול פסיכולוגי. לצערי, אין כל עדות שטפול בתוספי תזונה עוזר. יש עדויות מחקריות שטפול הומיאופאתי אינו יעיל בטפול בהפרעת קשב ורכוז. עצתי היא, להתיעץ עם הרופא המאבחן, ולשקול אתו את מכלול הקשיים והפתרונות, ולהחליט עמו על הטפול המתאים. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים