האמת מינון ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

18/11/2013 | 21:09 | מאת: שלומית

שלום רב בני בן ה 6.5 התחיל ליטול ריטלין 5 מג מזה כחודש. המינון מצאים לו , אך לדברי המורה בשיעור אחרון תמה השפעתו. נוירולוגית המליצה לנו כל ריטלין LA 10 מג. 1. האם אני יכולה לתת לו בימי לימוד ארוכים את ה LA ובימים קצרים את הריטלין הרגיל? 2. הוא נולד עם ASD שנסגר בגיל שנה, האם צפויה להיות השפעה של הריטלין על הלב? שמתי לב שהוא התחיל להתעייף מאוד במאמצים מאז נטילת הריטלין

שלומית שלום, נכון עשתה הנוירולוגית. השפעת ה-Ritalin 5mg (חצי כדור של Ritalin 10mg) והשפעת ה-Ritalin-LA 10mg זהות מבחינת העוצמה, רק שה-Ritalin-LA משפיע כשמונה שעות, בעוד ה-Ritalin "הרגיל" משפיע כארבע שעות. שתי התרופות מכילות את אותו החומר הפעיל, ואין כל בעיה לתת יום אחד תרופה אחת, ולמחרת את התרופה השניה, לפי הצורך. לשאלתך השניה - לבנך עבר של בעיה מבנית בלב (אם כי בעיה קלה שכלל הנראה חלפה). עם זאת, לאור התלונה על עייפות במאמץ לאחר התחלת נטילת Ritalin, אני ממליץ להוועץ בהקדם בקרדיולוג. שבת שלום והרבה בריאות, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים