תופעות לוואי קשות עם ריספרדל וLA20

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

05/11/2013 | 10:51 | מאת: momADHD

הי הבן שלי בן 10. לוקח מזה כחודשיים LA20 (לא מוכן לבלוע קונצרטה) במינון נמוך. כיום על כ12.5מג. בערב לוקח 0.5 ריספרדל. תופעות הלוואי ממש בלתי נסבלות. הוא עייף. כל הזמן. חסר אנרגיות. חסר תאבון ומתלונן שלא מרגיש טוב. כל בוקר מתחיל בלא רוצה ללכת לבית ספר ואני מביאה אותו ממש בכוח/באיומים. רק ככה זה עובד. לא פוגש חברים, לא יוצא מהבית. לא עושה ספורט. חסר חיות רוב הזמן. אני כבר נואשת. הרופא שלו חוזר רק בשבוע הבא מחופשה ואז אתייעץ שוב על מנת להחליף. רציתי לדעת האם התופעות הללו מוכרות ומה עושים? המליצו לי הורים אחרים על וויואנס. לא איכפת לי לשלם מה שצריך. רק שירגיש טוב. תודה מראש אמא מודאגת מאוד.

momADHD (אחלה שם!) שלום, ראשית, לא הבנתי מה נוטל בנך. 12.5mg של מה? שנית, לא ציינת מהן האבחנות שניתנו לבנך. האם מדובר בהפרעת קשב ורכוז בלבד? האם יש גם בעיות התנהגות? חרדות? לגבי התסמינים שתארת - תסמינים אלו עלולים להיות תופעות לואי, אך יתכן והם קשורים דוקא להפרעה עצמה או להפרעות אחרות. עייפות עלולה להיות תופעת לואי של Risperdal, אך עלולה לנבוע גם משינה לא מספיקה. חוסר אנרגיה וחוסר תאבון עלולים להיות תופעות לואי של Ritalin, אך הם גם תסמינים של דכאון. סרוב ללכת לביה"ס עלול לנבוע מקשיים למודיים, מצב חברתי קשה, דכאון וחרדות. אני מציע להמתין לרופא המטפל ולהוועץ בו, כיון שהוא מכיר את הילד. חשוב מאד לנסות ולהבין מתי מופיעות תופעות הלואי - האם חוסר התאבון נמשך כל היום, או שהוא חולף בשעות אחה"צ? האם העייפות מופיעה רק לאחר מתן ה-Risperdal או קיים לאורך כל שעות הערות. האם בשבת (שאינו נדרש ללכת לביה"ס) הילד גם מתלונן על הרגשה לא טובה? בכל מקרה, איני ממליץ לרוץ ולנסות תרופות שונות לפני הוועצות ברופא. אין תרופות פלא! (לצערי). שוב, אני ממליץ להוועץ ברופא המטפל. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים