התקפי זעם

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

21/10/2013 | 05:03 | מאת: ריקי

שלום ותודה מראש על תשובתך. אני סבתא לנכד בן 11, לא רגוע, סף תסכול נמוך, קושי בדחיית סיפוקים והתקפי זעם קשים כאשר לא מרוצה ממשהו.איזה אבחון ניתן לעשות לו כדי לדעת איך לטפל? שוב תודה ריקי

ריקי שלום, התסמינים שאת מתארת עלולים להיות חלק מהפרעת קשב ורכוז, ומומלץ לפנות לאבחון. כיון שאת מתארת גם קשיי התנהגות והתקפי זעם, מומלץ לפנות לאבחון הפרעת קשב ורכוז אצל פסיכיאטר ילדים. יתכן גם שהתסמינים שאת מתארת אינם חלק מהפרעת קשב ורכוז, ומקורם בהפרעת התנהגות בלבד. בכל מקרה, יש צורך באבחון ובטפול, כיון שיש הפרעה בתפקוד של הילד, ואני מניח שהדבר גורם לו מצוקה (וגם לסובבים אותו). ההורים זקוקים להדרכת הורים, בין אם יש הפרעת קשב ורכוז, ובין אם אין. מומלץ לשתף פעולה עם ביה"ס - מחנכת ויועצת - לקבל מהם מידע על תפקודו של הילד בביה"ס לפני שמגיעים לאבחון. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים