תחושת בלבול

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

02/09/2013 | 21:39 | מאת: אמא יקרה

שלום רב, הבת שלי בת 9 אובחנה כבעלת הפרעת קשב וריכוז. מטופלת בריטלין 20מ"ג. השאלה שלי היא - לפעמים הבת שלי ממש מבולבלת ולא מצליחה לתפקד. אבל ממש מבולבלת , והיא אומרת אני לא מצליחה לעשות שיעורים אני מרגישה מבולבלת ולא יודעת מה לעשות... זה אופייני? ואם כן- יכול להיות שזה יקרה תחת השפעת הריטלין? או רק לאחר התפוגגות הריטלין?. שאלה נוספת-יכול להיות רגישות לרעשים? תודה!

אמא יקרה שלום, המונח "תחושת בלבול" הוא מאד כללי, ולכן לא ברור למה בתך מתכוונת. בשלב ראשון הייתי מנסה לברר איתה מה היא חשה, ולקבל ממנה דוגמאות קונקרטיות. אם היא חשה "בלבול" רק סביב שעורי הבית, יתכן שזו דרכה לומר לך שאינה רוצה להכין שעורי בית. תחושת בלבול אינה אופיינית ל-Ritalin. בילדים מסויימים, כשהשפעת ה-Ritalin פגה, יש הגברה של אי-השקט, הנמשך כ-40 דקות, ואולי בתך מתכוונת לאי-שקט זה. התופעה מכונה rebound. רגישות חושית בכלל, ורגישות לרעש או לקולות רמים, היא בהחלט תופעה קיימת. שכיחה יותר בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים