אבחון של רופא נוירולוג שמשאיר אותי עם תהיות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

15/07/2013 | 22:48 | מאת: תמריקו

שלום רב לפני שבוע היינו באבחון פרטי של קשב של רופא נוירולוג שמאוד המליצו לנו עליו. פנינו לאבחון די בסקפטיות משום שהילד בכתה ב בן שמונה וחצי הוא לא ממש מתאים בהגדרות הקלסיות. הוא קורא יפה והרבה מעבר לרמת הגיל , מאוד פיקח, מבין חומר די בקלות, שולט במתמטיקה. המורה אומרת שמסיים לאט את המטלות וברור לנו שיש קושי בהתארגנות. יש גם בעיה בכתיבה - גם של סיפור וגם בשעורי הבית - משתדל להתחמק כמה שיותר ממשפטים. אני חשבתי שהרופא ישוחח איתנו ועם הילד ויפנה אותנו למבחן טובה. הגענו באיחור - מה שקיצר את הזמן שלו איתנו, הוא שאל אותו כמה שאלות ביקש ממנו לחזור על סיפור כמה פעמים עשה בדיקות פיזיות של שרירים . אנחנו נשאלנו על המשפחה ועל הילד וענינו בחיוב שיש בעיות קשב במשפחה (אחיינית ואולי האבא ) . סיפרתי משהו שקרה עם איתי בתגובה לבדיחה על מתאבד ממורה בחוג ולתמהוני בדוח נכתב שיש לילד לקות למידה /דיכאון וזאת אחרי שכתב ילד שמח וחייכן ויוצר קשר יפה וגם המורה כתבה שאין בעיות של מצבי רוח. איך זה מסתדר? הוא המליץ לנו על טיפול בקונצרטה משום שאמר שזה יתן לו אפשרות לתפקד יותר טוב. הילד עצמו דווקא נראה מגיב לזה בחיוב אבל אני יודעת שיש לזה המון תופעות לוואי ואני בכלל לא בטוחה עד כמה האבחון הזה רציני. שאלתי אם לא שולח אותנו לטובה אמר שאין צורך. רשם לנו גם הוראה מתקנת והוראה טיפולית ואימון אישי. הייתי רוצה לקחת לו הוראה מתקנת בתחום ההתארגנות כי זו הבעיה הבולטת שאני הכי רואה.

תמריקו שלום, תארת תאור ארוך, אך לא הבנתי מה השאלה. אודה לך אם תחדדי את השאלה, ואשמח לנסות ולהשיב. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

24/07/2013 | 09:38 | מאת: תמריקו

בתחום ההתארגנות. גם להבין מה התהליך בדרך כלל במכון אבחון קשב וריכוז. האם שולחים לאבחון פסיכודידקטי , האם למבחן טובה. תודה

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים