חשד להפרעת קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

22/11/2011 | 20:15 | מאת: דוד

ילדי בן ה-10 רגיש מאד לרעשים ,קולות וריחות.אינו מסוגל להתרכז כראוי כשיש בסביבתו רעשים .ברגעים כנ"ל מתרגז מאד ומתחיל לצעוק.מגיב בתוקפנות במריבות עם אחיו התאום כמעט כל יום.אינו ממושמע בבית ויש לחזור על כל דרישה או בקשה מספר פעמים. קשר מועט עם חברים.כנגד ,התנהגותו בבית הספר ובכתה שונה בתכלית.שומר על משמעת,ממלא אחר הוראות המורה ,תלמיד מצוין וספורטאי מצוין. לאחרונה מתנגד מאד לשעורי נגינה לאחר שניגן ברצון 3 שנים.בנוסף אוהב מאד לשחק במשחקי מחשב ,טלויזה ופלייסטיישן ומסוגל לשבת שעות ללא הפסקה.

דוד שלום, אתה מתאר אצל בנך תסמינים שונים, שחלקם עלולים להיות חלק מהפרעת קשב ורכוז, וכחלקם נראה שאינם קשורים. כך למשל, מוסחות הינה חלק מהתסמינים של הפרעת קשב ורכוז. לעומת זאת, רגישות לקולות וריחות מתאימה יותר להפרעה בוסות החושי. יכול גם להיות שבנך סובל משלוב של מספר בעיות. לאור האמור לעיל, אני ממליץ להוועץ ברופא הילדים, ולשקול עמו האם יש מקום לפנות לאבחון. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים