באר שבע

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

02/07/2013 | 07:14 | מאת: איילה

בוקר טוב, יש לי בן שהוא בן 8 בכיתה ב', הוא ילד רגוע, שקט ומקשיבן. המורה מתלוננת כשהוא בכיתה כל רעש, תזוזה, דיבור לוקח אותו מקום אחר היא חושבת שיש לו הפרעות קשב. אני מרגישה בהכנת שיעורי הבית שקשה לו להכין כשהאחים שלו מדברים או כשיש מוזיקת רקע. הגענו לאיבחון ע"י רופא מומחה להפרעות ולאחר קריאת החומר שנכתב ע"י המורה ושאלות ששאל את הילד החליט לתת לו ריטלין 10 מ"ג משך חודש ולראות את ההשפעה. אני רוצה לשאול האם ישנם איבחונים שאפשר לעבור מדויקים יותר שיתנו תשובה, אני לא בעד ריטלין אך אם יהיה צורך אז אני אתן. יומיים ראשונים הוא הגיב מאד בעצבנות לתרופה ולא היה רגוע אך התרגל והוא הרגיש שזה עזר לו. אם תוכל להפנות אותי להמשך טיפול אודה לך. איילה

איילה שלום, אבחון של הפרעת קשב ורכוז הינו אבחון קליני. הרופא מאבחן לאחר שבדק את הילד, שוחח עם ההורים, וקיבל מידע נוסף ממקורות אחרים (בד"כ ביה"ס). אין בדיקה שהיא נכונה ב-100%. לעתים משתמשים בבדיקות ממוחשבות, כגון Moxo או TOVA, שהן בדיקות עזר, כלומר בדיקות המסייעות באבחון. בבדיקות אלו מקובל לבדוק את הילד ללא Ritalin, ולאחר נטילת Ritalin. בדיקה כזו עשויה להדגים בצורה ברורה את הקשיים של הילד, ואת השנוי שחל לאחר נטילת Ritalin. כיון שאת מתלבטת, אני ממליץ לבצע את אחת הבדיקות הללו. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים