בן 8 שוקל 25 לוקח 55 מ"'ג ריטלין וזה לא תמיד עוזר

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

01/07/2013 | 15:14 | מאת: נוני

בני בן 8 ,שוקל 25 ק"ג עולה לכיתה ג מאובחן ADHD לוקח 40 מ"ג LA בבוקר ועוד 15 מ"ג ריטלין ב 11:00 הוא עדיין לפעמים מתפרץ ואני נקראים לקחת אותו הביתה יש לי הרגשה שזו כמות ענקית וזה לא עוזר הוא מטופל רגשית פעם בשבוע ייתכן וזה משהו אחר? כמו חרדות או ויסות חושי? קראתי לאחרונה בשבת על האבא שגבמל את הבן שלו מטורט ע"י שמן דגים (אומגה 3) וצמצום סוכר ועמילן זה באמת יכול להביא לתפנית?

01/07/2013 | 17:22 | מאת: נופר

זה מממממש התעללות! ניסית פעם ריטלין את יודעת מה את עושה לבן שלך? איזה נוירולוג נתן לו כמות כזו. אני בת 23 עם הפרעות קשב וריכוז שוקלת 69 קילו ולוקחת 20 מ"ג. זו הכמות שצריך!!!! לא יותר מזה. כמות גבוהה מדי יכולה לגרום להתפרצויות מטורפות או לדיכאון.!!!! אני ממליצה לך פעם אחת לקחת ולהבין מה את עושה לילד שלך

נופר שלום, אין כל צורך בהתלהמות. עם כל הכבוד לנסיון האישי, הנסיון האישי הוא מדריך רע. רופא אינו מסתמך על נסיונו האישי, אלא על הספרות המקצועית המתארת מחקרים מבוקרים שנעשו בקבוצות גדולות של ילדים. בנוסף, לרופא יש בד"כ פרספקיטבה רחבה יותר, כיון שהידע שלו רחב יותר. במקרים כאלו, אני ממליץ לחזור לרופא המטפל, ולשאול אותו את השאלות. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

נוני שלום, המנון שנוטל בנך הוא מנון גבוה. לעתים, אין מנוס משמוש במנונים גבוהים. לעתים יש צורך בתרופות נוספות, אם השפעת ה-Ritalin אינה מספיקה. יתכן ובנך סובל מהפרעות נוספות. שכיחות של הפרעות נוספות היא גבוהה, בינהן אפשר למנות הפרעות התנהגות, לקויות למידה, הפרעה בוסות החושי ועוד. סביר יותר שבנך סובל ממספר הפרעות - זהו המצב השכיח. כיון שאת דואגת, אני ממליץ לפנות לרופא המטפל, ולשאול אותו לגבי המנון ולגבי חלופות אחרות. לצערי, לא "גומלים" ילדים מתסמונת טורט. איני מכיר קשר בין אומגה שלוש, סוכרים ועמילנים, לתסמונת טורט או להפרעת קשב ורכוז. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

06/07/2013 | 00:00 | מאת: שרונה

הוא מאובחן כ -HDAD. אולי נוכל לדבר. נראה לי שיש לנו נושא משותף ואולי נוכל להפגיש גם את הילדים.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים