ADHD

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

20/05/2013 | 21:17 | מאת: יסמין

שלום ד"ר, בשנים האחרונות ניסיתי (בהמלצת הנוירולוגים כמובן) תרופות רבות לטיפול בהפרעת קשב חמורה- ריטלין, קונצרטה, אדרל ועוד, אך לצערי הן לא הועילו. אשמח לדעת האם ישנה תרופה חדשה/ תוסף מזון מסוים שעשוי לסייע? תודה

יסמין שלום, למרות שלא ציינת את גילך, אני מניח שאת מבוגרת. אזכיר שזהו פורום לילדים ונוער, ולכן אענה בקצרה. לא פרטת את כל התרופות שניסית, אך ממה שפרטת עולה שניסית רק תרופות סטימולנטיות (תרופות מהמשפחה של Ritalin). ראשית, יש מקום לנסות טפול ב-Strattera, שהיא תרופה הפועלת במנגנון אחר. כמו כן, יש תרופות שאינן שלעתים מטפלים בהן בהפרעות קשב ורכוז, למרות שאין התויה רשומה לכך במשרד הבריאות. לשם כך, עלייך לחזור ולהוועץ ברופא. מעבר לכך, יש לזכור שהטפול התרופתי הוא רק חלק מהטפול, ויש לשקול טפולים נוספים שאינם תרופתיים. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים