ריטלין בגיל 40 פלוס

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

01/05/2013 | 17:44 | מאת: מרב

שלום ד"ר, אני בת 44 וכיום אין לי ספק שאני סובלת מבעיות של קשב וריכוז (זאת לאור האבחונים של ביתי). כיום, ברור לי מדוע אף פעם לא הצלחתי ללמוד, לא הצלחתי להתמיד במקומות עבודה וכן הלאה...שאלותיי הן: 1. אני בנאדם מאוד פרפקציוניסט ויעיל אם כי תמיד דוחה דברים. האם יש מצב להפרעת קשב+פרפקציוניזם? מה שאני עושה, אני עושה על הצד הכי טוב שאפשר. אני יכולה להתייאש בסופו של דבר....זה העניין בעצם? 2. אני נמצאת בחרדה נוראית מפני האפשרות לקחת ריטלין וזאת לאור הכתבות שאני קוראת על "הסם" הזה. מה אתה יכול לפרט על כך? 3. כתוב בעלון של הריטלין, שמי שיש לו מום בלב, אסור שייקח ריטלין. מי יודע מה קורה לו בתוך הלב והאם הוא "יעמוד" בתרופה כזו? אז כפי שהתרשמת, אני בבעיה ובחרדה כאחד. כך גם עם ביתי ולקיחת הריטלין מצידה. אשמח לתגובה, מרב

מרב שלום, זהו פורום לטפול בילדים ונוער, וגיל 44 אינו נכלל בגדרה של ילדים ונוער, ולכן אענה בקצרה: 1. הפרעת קשב ורכוז ופרפקציוניזם אכן יכולים לדור בכפיפה אחת. 2. ריטלין אינו סם. אין מתמכרים אליו. הוא אינו יוצר אופוריה. אין צורך להעלות את המנון. בקצור, Ritalin אינו סם. 2.5. אם את חרדה מאד, אולי צריך לטפל בחרדה. 3. יש בעיות לב מסויימות שללוקים בהן אסור לטול Ritalin. אם ידוע על בעיית לב, יש להוועץ בקרדיולוג. 3.5 אני מתרשם שצריך לטפל בחרדה. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים