בן 6

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

26/04/2013 | 17:54 | מאת: לנה

שלום! בני בן 6 (גן חובה) ילד מאוד חכם, אך היפראקטיבי ועם בעיות רגשיות. על פי דעתי ביצעתי לו מבחן TOVA.תוצאות: בלי רטלין 4-, עם רטלין 4+. התוצאות הפתיעו אותי מאוד בקטע של הקשב וריכוז, כי דווקא פה לא ממש ראיתי בעיה, למרות שאני מבינה שחייב להיות איזשהו קשר עם ההיפראקטיביות. בקיצור, פניתי לרופא ילדים המתמחה בקשב וריכוז שהמליצו לי עליו, הוא עבר על השאלונים של הגננת ושל ההורים והגיע למסקנה : ADHD MOSTLY H, עם נטיה משולבת חזקה של EMOTIONAL LABILITY. בעקבות כל זה יש לי מספר שאלות, מודה לך מראש: האם יש טעם לעשות מבחן מחשב נוסף? האם פניה לרופא ילדים מומחה בADHD זה שווה ערך לפניה לנוירולוג או פסיכולוג? בעקבות המלצתו של הרופא התחלנו לתת 5 מ"ג ריטלין - האם באמת יש טעם להתחיל עם הריטלין עכשיו או אולי רק כשיתחיל בית הספר? אני רוצה לציין שבני הולך להידרוטרפיה (בעקבות בעיות מוטוריקה עדינה) וחוג ציור. תודה

לנה שלום, ציינת הרבה פרטים, ואנסה לענות בצורה מסודרת. 1. רופא ילדים התמחה בטפול בהפרעות קשב ורכוז אבחן הפרעת קשב ורכוז אצל בנך. בדיקת ה-TOVA תומכת בכך מאד. איני רואה כל טעם לבצע בדיקה ממוחשבת נוספת. 2. נעשה קצת סדר במטפלים. מי שרשאי לאבחן הפרעת קשב ורכוז (עפ"י משרד הבריאות) הם: פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים, ורופא ילדים שהוכשר לכך ("רופא קשב"). כל עוד אין בעיה פסיכיאטרית או נוירולוגית, רופא ילדים המתמחה בתחום יבצע עבודה מצויינת. 3. פסיכולוג אינו קשור לעסק. 4. אבחנה של הפרעת קשב ורכוז דורשת שתהיה פגיעה בתפקוד. אם ניתנה האבחנה, הרי שיש הפרעה בתפקוד. אם יש הפרעה בתפקוד, צריך לטפל כעת. אזכיר שהפרעת קשב ורכוז הינה הפרעה הפוגעת בשטחי החיים השונים, ו-Ritalin אינה תרופה לבי"ס, אלא לטפול בילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. 5. אני מקוה שהילד נהנה בחוגי הציור וההידרותרפיה. יש לזכור שחוגים אלו אינם טפול בהפרעת קשב ורכוז. אני חייב גם להודות שאיני מבין כיצד הידרותרפיה תעזור להפרעה במוטוריקה עדינה, אך איני מומחה בתחום. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

03/05/2013 | 08:58 | מאת: לנה

רב תודות על התשובה המפורטת. אודה לך על התיחסות לעוד שאלה: הילד לוקח 5 מ"ג ריטלין כל בוקר. גם הגננת וגם המורה לפסנתר (בחופש היה לנו שיעור בבוקר) ציינו כי אומנם רואים את ההשפעה (הילד פחות נע במקומו) אך הוא משתתף ולומד הרבה יותר טוב בלי הריטלין. זוהי גם דעתי. הילד משתנה לגמרי ולא ממש לטובה. היום החלטתי להפסיק לתת לו ולהתחיל שוב קרוב לבית הספר, אך המשפט שלך "Ritalin אינה תרופה לבי"ס, אלא לטפול בילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז" מבלבלת אותי. תודה

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים