הפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

23/04/2013 | 20:49 | מאת: איזבלה

בני בן 10 אובחן כלקוי למידה וקשב וריכוז.בשנה האחרונה הוחמר מצבו והוא בקושי למד ותיפקד בכיתה.באבחוו BRC שערכנו לו לאחרונה נמצא כי הלקות החמירה. בני נוטל מזה כשלוש שנים ריטלין 20 SL , פעמיים בשבוע הוראה מתקנת ושחיה טיפולית. מה עליי לעשות על מנת לקדם את המצב? חשבתי לפנות לפסיכולוג ילדים על מנת שינסה למצוא את שורש הבעיה , ריגשית אם קיימת. אודה לתשובתך

איזבלה שלום, אם מצבו של בנך החמיר, למרות טפול תרופתי ועזרה דידקטית, נראה שיש צורך בהערכה מחדש של המצב. בדיקת BRC אינה בדיקה להערכת חומרת הפרעת הקשב והרכוז. מומלץ בחום לפנות לרופא המתמחה בהפרעות קשב ורכוז (פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים או רופא קשב), ולבצע הערכה מחודשת, ולפי ההערכה להחליט על הטפול. יתכן ויש צורך בהעלאת מנון התרופה. יתכן ובנך זקוק למסגרת למודית אחרת. יתכן ויש בעיה חברתית ויש צורך בטפול פסיכולוגי. אולי נדרשת דוקא הדרכת הורים. על שאלות אלו תוכל לענות ההערכה המחודשת. חשוב לי עוד לציין ששחיה טפולית אינה עוזרת לא להפרעת קשב ורכוז, ולא ללקויות למידה. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים