ADHD אצל האמא יכול להרמוז על

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

11/04/2013 | 06:13 | מאת: אנה

שלום רקע אני בת 25 מאובחנת מגיל 7 ADHD חמור מאז נוטלת ריטלין עם הפסקות של שנים הבן שלי בן שנתיים לקוי שמיעה וכנראה אוטיסט האיבחון במאי אנחנו גרים בקנדה ולדעתי גם היפרקטיבי מרוכז רק בגירוי חזק טלויזיה או משחק מעניין אחרת עושה מליון דברים במקביל אין לו תחושת פחד מכלום לשאלתי יכול להיות שיש אצלי משהו מעבר לADHD אבא שלי תמיד טען שאני בעולם משלי וניתוח המצבים שלי והחשיבה אחרת מאוד מהנורמה.. קשה להסביר ככה בקצרה אבל לפני 18 והיום יש הבדל באיבחונים או איבחונים לא נכונים? עם כן מה האיבחון הלקוי הכי נפוץמהזמן הזה בערך? ומה יכלו בעצם לפספס בזמנו?? אשמח עם תענה ותורה רבה מראש :)

אנה שלום, ראשית לגבי בנך - כיון שהוא בן שנתיים, טווח הרכוז שלו אמור להיות קצר מאד, ואין כל אפשרות לאבחן הפרעת קשב ורכוז בגיל שנתיים. בהגדרה, הפרעת קשב ורכוז ניתן לאבחן מגיל שלוש שנים. בפועל, נדיר מאד שמאבחנים הפרעת קשב ורכוז בגיל זה. העובדה שבנך סובל מלקוי שמיעה ואוטיזם רק מסבכת את התמונה. מצד אחד הפרעת קשב ורכוז שכיכה יותר בקרב ילדים הלוקים באוטיזם ובקשרב ילדים הסובלים מסוגים מסויימים של לקויי שמיעה. מצד שני, יתכן וחלק והתסמינים של האוטיזם או של לקות השמיעה, מפורשים על ידך, בטעות, כתסמינים של הפרעת קשב ורכוז. שנית, לגבייך - כמובן שיתכן שאת לוקה בהפרעה נוספת מלבד הפרעת קשב ורכוז. אם תפקודך תקין - תפקוד למודי, תעסוקתי, חברתי, זוגי, משפחתי וכו' - רוב הסכויים שאינך לוקה באוטיזם. האבחונים של אוטיזם, כמו כמעט כל אבחון אחר,הולכים ומשתפרים עם השנים. כמובן, שבכל אבחון אפשר לטעות, וכמובן שכל רופא או מאבחן אחר יכול לטעות. מה יכלו לפספס בזמנו? - איני יודע, אך האם זה חשוב כעת? אני ממליץ כך: 1. דאגי שבנך יהיה במעקב רפואי ויקבל את הטפולים המתאימים למצבו. אם בהמשך יאובחן כלוקה גם בהפרעת קשב ורכוז, הרופאים המטפלים בו יטפלו גם בבעיה זו. 2. לגבייך, אם אין כיום בעיה - מצויין! לא צריך לעשות דבר. אם יש בעיה, כדאי לפנות לרופא ולאבחנה כעת. הרבה בריאות ובהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים