נער בן 14.5 עם לקויות למידה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

11/02/2013 | 00:18 | מאת: מודאגת

בני בן 14.5 עם לקויות למידה שונות הלומד בכיתה מותאמת.נער מאד רגיש שנפגע כמעט מכל דבר בגלל פרשנות לא נכונה. נוטה להתפרצויות כעס אלימות בעיקר בבית. בעל הערכה עצמית מאד נמוכה למרות שהוא מאד אהוב על חבריו.אינו משקיע בלימודים וכמעט ולא מסוגל לקחת אחריות במטלות הבית. בשנה הבאה יעלה לכיתה י' ויצטרך להשתבץ באחת ממגמות ביה"ס שלתפיסתי לא מתאימות לו. אנו גרים ביישוב קטן לכן האופציה של העברתו לבי"ס אחר בעייתית מבחינה חברתית.שוקלת אף להוציא אותו לפנימייה בכדי שילמד להיות עצמאי יותר. האם יש פנימיות שמתאימות ליכולות שלו שלא מוגדרות כפנימיות לנוער בסיכון? חשוב לציין שהוא ילד טוב ובסך הכל ומאד מוערך בהתנהגותו המנומסת והערכית.לאחרונה אף עשינו לו איבחון במכון של רמי כץ והייתה המלצה להפנותו לפסיכיאטר ילדים בגלל הנונים הנפשיים בו הוא נמצא של חרדות ופחדים.

13/02/2013 | 23:08 | מאת: נעמי גינת

אמא יקרה, את מתארת נער בעל בעיות רגשיים וקשיים חברתיים ניכרים. בישוב הקטן בו אתם מתגוררים, ובבית ספרו- הוא מוכר ו"מתוייג". לכן קטן הסיכוי שיוכל לעבור שינוי משמעותי. עתידו האישי והמקצועי - מצדיקים מאמץ של מציאת מסגרת-חינוכית מתאימה, גם אם כרוך הדבר במאמץ ובהוצאה כספית. אין בדברי משום המלצה לשלחו לפנימיה, משם ישוב הביתה, למקום המוגן והמטפח- אך אחת לשבועיים, וייאלץ להתמודד עם מציאות מורכבת ומאתגרת ! באשר לסוגיית הטיפול הפסיכיאטרי- טיפול מקצועי מתאים, תרופתי ו/או אחר- עשוי לפטור חלק ניכר מסבלו /סבלכם. לא ברור מדוע אתם מהססים ולמה אתם ממתינים ? הרי גם אם הפסיכיאטר ימליץ על מהלכים שאינם נראים לכם- תמיד תוכלו לא להיענות, או לפחות להעמיד את המלצתו לבחינה, לתקופה-מוגבלת..? כיועצת-חינוכית וכאם - אין לי ספק שתוכלו לצאת נשכרים מהיוועצות עם גורם מקצועי ומקבלת הדרכה. בהצלחה !

מודאגת שלום, לא ברור לי אם הנער לוקה בהפרעת קשב ורכוז, אך אני ממליץ לקבל את ההמלצה, ולגשת לאבחון אצל פסיכיאטר ילדים ונוער. בנוסף, אני ממליץ להוועץ בראש מחלקת החנוך בישוב או במועצה המקומית, ולחשוב עמו על המסגרת הטובה ביותר עבור בנך. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

02/03/2013 | 23:59 | מאת: מודאגת

ברצוני להודות לגב' נעמי גינת ולד"ר ארז ברנע על תגובתכם. חיזקתם אותי בדרך בה עלי לפעול. אפעל כעצתכם. תודה

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים