בעיות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

24/01/2013 | 17:15 | מאת: סיגל

שלום, ביתי בת 12.5 בכיתה ז'. בכל המקצועות הנלמדים היא מקבלת ציונים של מעל 85 ומצטיינת באנגלית ומדעים (95-100). יש לה קושי מאד גדול במתמטיקה למרות מורה פרטי. לוקח לה זמן רב לפתור תרגילים. המורה למתמטיקה שאל אותה היום אם עברה פעם אבחון והמליץ לה לעבור. היא מעולם לא עברה. מעבר לכך היא ילדה מאד פעלתנית ואנרגטית, מפטפטת המון, אבל ללא בעיות משמעת, להפך מאד קשובה לסביבה, תורמת וחביבה. האם ייתכן שילד סובל מבעיות קשב וריכוז למרות הצלחה ברוב מקוצועות הלימוד?

סיגל שלום, ציונים גבוהים בהחלט אינם שוללים קיומה של הפרעת קשב ורכוז. עם זאת, קושי ספציפי במתמטיקה, אינו מעיד בהכרח על הפרעת קשב ורכוז. יתכן ובתך לוקה בהפרעת קשב ורכוז, אך יתכן ויש הפרעות אחרות, כמו למדל דיסקלקוליה - לקות למידה בתחום המתמטיקה. בשלב זה אני מציע לך לשוחח עם המורים בביה"ס ולקבל מהם מידע על מצבה בביה"ס, וכן לשוחח עם המחנכת של כתה ו' שהכירה אותה אולי מספר שנים. לאחר מכן, אני מציע להוועץ ברופא הילדים, ולשקול עמו אם נכון להפנות את בתך לאבחון של הפרעת קשב ורכוז, אבחון של לקויות למידה או בדיקות אחרות. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים