פרימוניל לטיפול בחרדות בילד בן 7 עם ADHD .

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

04/10/2011 | 08:37 | מאת: דבי 2

קיבלנו המלצה לתת פרימוניל (25מ"ג) לילדי בן ה-7 המאובחן כ-ADHD לטיפול בחרדות שלפי דעת הרופא מונעות שינה (הילד מתעורר 2-4 פעמים בלילה). האם השימוש בתרופה זו מוכרת לך לשימוש זה? אני רואה שהוא כדור הניתן לטיפול בדיכאון או בריחת שתן...

דבי שלום, השאלה לא ממש שייכת לפורום, כיון שהשאלה היא על טפול בחרדה, והפורום הינו פורום להפרעות קשב ורכוז, ולכן אענה בקצרה. פרימוניל (Primonil) הינה תרופה נוגדת דכאון וחרדה, אך אינה תרופת הבחירה לטפול בחרדה. שמה הגנרי הוא Imipramine, ובארץ היא מופיעה גם בשם טופרניל (Tofranil). התרופה משמשת גם לטפול בהרטבת לילה, וכן בהפרעות נוספות. כאמור, התרופה אינה נחשבת כיום כקו ראשון לטפול בהפרעות חרדה, לא אצל ילדים ולא אצל מבוגרים, עקב תופעות הלואי שלה. חרדה אכן יכולה לגרום לילד להתעורר בלילה (או לא לשוב ולהרדם לאחר שנעור משנתו), ולעתים יש צורך בטפול תרופתי. לעתים, מסיבות שונות, יש צורך להשתמש בתרופות שאינן קו ראשון, ולפעמים אף בתרופות שאינן מותוות להפרעה בה רוצים לטפל. המלצתי לך היא לחזור לרופא שהמליץ על התרופה, ולשאול אותו את כל שאלותיך. אוסיף עוד, בהקש של הפרעת קשב ורכוז, שילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז נמצאים בסכון גדול יותר לסבול מחרדות, בהשוואה לילדים ללא הפרעת קשב ורכוז. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

10/10/2011 | 08:31 | מאת: דבי2

תודה רבה על ההתיחסות. מה המלצתך ל"תרופה מקו ראשון" לטיפול בחרדות הקיימות בילדי ADHD?

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים